joomla 1.6

szerszen

Bog-tur

Sprawozdanie Akcja Lato w Sołectwach 2016

W tegorocznej AKCJI LATO w Sołectwach wzięło udział blisko 140 dzieci w wieku szkolnym. Dla odmiany z pomocą Rady Sołeckiej, Ośrodek Sportu i Rekreacji w Bogatyni postanowił zorganizować dla dzieci dwie bardzo atrakcyjne wycieczki. Z powodu dużej liczby chętnych dzieci zostały podzielone na dwie grupy:

• Strona Południowa: Porajów, Sieniawka, Kopaczów, Opolno Zdrój i Jasna Góra
  • Strona Północna: Działoszyn, Posada, Bratków, Krzewina, Lutogniewice i Wyszków-Wolanów

Każda z grup miała okazję poznać bogatą ofertę wycieczek i wyjazdów nad akweny wodne i rekreacyjne, które pozwoliły na kształtowanie nawyków i postaw prozdrowotnych, ćwiczenie pływalności, wpajanie prawidłowych nawyków higienicznych oraz agitacja sportowa na rzecz zdrowego trybu życia, jak i również zachęcenie do czynnego spędzania czasu wolnego.

Uczestnicy zarówno ze strony północnej jak i południowej dostali możliwość wyjazdu do TERM CIEPLICKICH, gdzie do dyspozycji naszych podopiecznych były baseny, zjeżdżalnie, brodzik i jacuzzi.

Drugą z wycieczek był wyjazd do DINO PARKU w Szklarskiej Porębie, gdzie czekały na Nas atrakcje takie jak: aleja dinozaurów, małpi gaj, KINO 6D i wiele, wiele innych.... Dbając o bezpieczeństwo uczestników zapewniono nadzór ratownika medycznego.

W drodze na każdy z wyjazdów przeprowadzono szereg rozmów na temat zdrowego trybu życia, higieny osobistej, zapobiegania złości, zrozumienia drugiego człowieka, asertywności , radzenia sobie z problemami, budowania atmosfery wzajemnego zaufania, itp. Opiekę nad dziećmi sprawowała wykwalifikowana kadra instruktorów sportowych i pedagogów.

Więcej zdjęć w GALERII